Кандидат-президентът на БФС Ивайло Дражев говори пред медиите преди да влезе на конгреса на централата. Той бе категоричен, че очаква скандален конгрес и допълни, че под заплаха се сменят делегати в последния момент.

"Ще бъде скандален конгрес. Това, което са направили с делегатските карти - да накарат хора под заплаха да сменят делегати в последния момент. Аз знам за Зонален съвет Пловдив - поне трима. Това са хора, които са ни издигнали. Единият, който е противник на Боби е предложен за приключване на членство, само за това, че е издигнал конкурент. Клубът е Векта Пловдив. Решили са, че трябва да бъде отстранен, щом издига конкурент".

"Това нещо го има още 2009 година. По същия начин станаха нещата с Асеновец Асеновград. Петнадесет години го играем този театър. В детско-юношеските груби залагат сутрин,обед и вечер. Гледат уговорени мачове. Децата мислят за татуировки, а не за футбол".

"Има двама човека от УЕФА и ФИФА. Сега ще се разпряваме с тях дали подобно нещо се случва по света. Само в България така се организира конгрес. Проблемът е начина, по който се делегират хората. Защо се отстраняват делегати, които са издигнали конкурент?".