През лятото на 2021г. S.S. Lazio обяви партньорството си с български представители на официална пресконференция. Тогава стана ясно, че първият детски футболен лагер на отбора извън Италия ще се проведе в град София. Възпрепятствани от епидемичната обстановка в страната и с мисъл за здравето на участниците, организаторите отмениха събитието за 2022г.
 
Вече са ясни точните дати, на които ще се проведе детският лагер в София – от 25.07 до 30.07.2022г. Записването отново е активно на официалния уебсайт на събитието – www.laziosummercamp.bg. Домакин е спортното училище, осигуряващо спортно-техническата база за тренировките - 57 СУ „Св. Наум Охридски“.
 
Треньори на децата ще бъдат професионалисти от школата на римския гранд. Те ще обучават участниците според методиките на италианския отбор. Всички, участвали на лагера, ще получат 2 екипа на S.S. Lazio с топка и мешка.
 
Специална награда за избрани деца от италианските треньори ще е възможността да посетят вечния град - Рим. Там те ще се запознаят отблизо с историята на S.S.Lazio и ще се включат в локална академия. Д-р Анна Настри, мениджър Проекти и Бизнес развитие на футболния клуб, заяви, че лагерът е само началото на партньорството между S.S. Lazio и България. Тя обяви плановете на клуба да развива академичната си мрежа в нашата страна.
 
Българският представител е Красимир Първанов, като ще има и родни специалисти, които са част от лагера. Те ще са трима на брой, като засега е ясно името само на един от тях - Явор Йорданов. 
 
Записването за футболния лагер ще продължи до 11.07.2022г.