Йордан Лечков наскоро празнува 50-годишния си юбилей. Ето какво сподели той за живота си, за постиженията си и за бъдещето в предаването "На кафе" в ефира на NOVA.

"Получих 4 торти за рождения си ден, организацията пое г-жа Лечкова, а тази година реших, че празникът ще е сред най-близките ми приятели. Каквото харесвам така и се обличам, за мен е важно да ми харесва и да ми е удобно, така се чувствам добре", коментира легендата на националния отбор Йордан Лечков.

"С колегите от националния отбор не се срещнахме сега за рождения ден, но Емил Костадинов ме следва и ще можем да се съберем отново. На 50 години човек може да мисли само за внуци. Всичко, което съм си пожелал съм го изпълнил, искал съм да стана голям футболист, станах, исках да стана кмет, станах, трябва човек да е обграден от добри приятели, роднините си ги имаме, но ги виждаме по-рядко, едно нещо се прави достатъчно лесно, но трудно се поддържа. Нека бъдем по-ведри", допълни Лечков.

"Вярвам в съдбата, но човек с много желание може да си управлява съдбата, трябва да има и късмет, човек. Чудя се дали е било правилно да остана в България и Сливен, тук съм се реализирал, чувствам се добре. Така съм решил, така съм направил, ако има повече българи, които се върнат и се реализират тук, нещата щяха да са различни. Никога не съм съжалявал, че не съм останал в чужбина", коментира още той.

"Когато съм излизал в чужбина, никога не съм гледал кариерата да е на първо място, така съм искал, така съм направил. Исках в Германия, направих го, после в Турция, опознал съм културите", коментира Лечков.

"Децата ми имат основание да бъдат недоволни, тъй като те бяха свидетели на всички негативи, които се изсипаха към мен. Строг родител съм принципно, но децата си взимат мнението сами, житейският път си е техен, но когато ме питат им отговарям", допълни още той.

Лечков поддържа формата си с физически упражнения в лицето на коремни преси, клякания и лицеви опори, както и играе тенис. Според него човек не трябва да се лишава от нищо, но да е в определени граници.

Той показа и отглежданите от него дръвчета и храсти - 150 плодни дръвчета, магнолии, кайсии, круши, сини сливи, индийски люляк.

Той показа и оранжерията си където отглежда домати.