Финансовият благодетел на Марица Христо Христов обяви сензационно, че ще се кандидатира за президент на БФС. "Имам опит в ръководене на клуб. Финансово съм независим. Имам идеи как да се развива футбола ни. Защо да не се кандидатирам. Мога да управлявам, не съм фалирал и обичам спорта. Има голяма разлика да си добър футболист и добър управник. Хора, на които им е трудна тая материя ,нека не се занимават", заяви Христов. 

8 снимки

"Много хора се смеят, но за мен колегата от Локомотив Пловдив Христо Крушарски е абсолютно прав и успехите му го доказват. Той казва: За футбол се иска да имаш пари и сърце", допълни Христов. Според него е неправилно прекратяването на първенствата във В групите и аматьорските дивизии, а освен това БФС действа безпринципно като на едни дава бараж, а други ги поставя пред свършен факт с крайно класиране. В заключение той обяви, че за следващия сезон родния клуб на Христо Стоичков е напълно осигурен с повече от внушителния за В група бюджет от 350 хиляди евро, пише още marica.bg.

"За разлика от други клубове ние нямаме задължения. Други, които имат милиони, продължават да играят. Оказа се, че българският футбол е чиста пародия. Изненадан съм от решнието на БФС за прекратяване на сезона в Трета лига без да се изчака решението на правителството.Всички се надяваха да започне шампионат и да вземат някакви доходи. Така оставихме толкова много отбори без възнаграждения до август месец. За следващия сезон можем да осигурим 690 000 лева бюджет. Марица работи професионално и е обезпечена", каза Христов.