Ръководството на ФК Вихрен Сандански взе отношение, по повод решението за спиране на първенството в Югозападна Трета лига. Ето какво се казва в становището на клуба изпратено до медиите:

8 снимки

ФК Вихрен Сандански,  желае равнопоставеност в определянето на победителя в първенството на Югозападна Трета лига. Никой от БФС, не се е свързвал с нас по този повод. Все пак като членове на БФС е логично да има дискусия, или поне да се поиска нашето мнение.

Нашият отбор се намира на четвърто място в класирането, на 5 точки от първия. Остават 15 кръга до края на първенството, като нашият отбор има мачове с преките конкуренти за влизане във Втора лига. Кой може да каже,  че няма да победим всички и да станем първи.

Ние предлагаме да има финална четворка, между първите четири отбора, тъй като всеки има шанс за промоция. По този начин най-добрият ще спечели участие в професионалния футбол.

Защо се омаловажават нашите усилия до момента и амбициите ни за в бъдеще? Ние също имаме желание и готовност да играем във Втора лига. Както спортно-технически (база, футболисти, треньори) така и финансово.
Футболните ръководители, футболисти и фенове страдаме от липсата на любимата ни игра.

Футбола е нашият живот! Искаме всичко да се реши на зеления терен и да заживеем отново с невероятните емоции. Независимо дали ще спечелим или ще загубим. Футбола е достойна игра и всичко трябва да  бъде феърплей!

Надяваме се, че ръководството на БФС и АФЛ ще си променят решението, и ще поставят този казус на обсъждане между отборите от Югозападна В група.

ОФК Вихрен Сандански, 
23.04.2020