Легендата на българския футбол и съсобственик на ЦСКА - Христо Стоичков, има идея да открие собствен музей в София, разкриха пред „Мач Телеграф” от Борисовата градина. Най-великият ни футболист иска да изложи свои трофеи, фланелки и всякакви други емблематични за кариерата му предмети в експозицията. За целта Камата е набелязал помещение в близост до търговски център, в което ще се помещава музеят му.

Интересно е да се спомене, че Христо Стоичков иска откриването на личната му експозиция да бъде на емблематичната за родния футбол дата 17 ноември. Именно на нея преди 30 години България постигна велика и незабравима победа над Франция на „Парк де Пренс” с 2:1, която ни прати на финалите на световното първенство в САЩ през 1994 година, където впоследствие изживяхме най-голямата си футболна радост.

Припомняме, че Христо Стоичков е единственият представител на България в уникалния интерактивен музея на ФИФА в Цюрих. Там има карта, на която е показан целият свят. Когато натиснете с пръст върху малка България, излиза ликът Стоичков. Показано е как е динственият наш футболист, ставал голмайстор на световно първенство, вкарва своя велик гол срещу Германия за 1:1 на четвъртфинала на Мондиал’94.