Един от най-популярните българи Христо Стоичков посреща рождения си ден в компанията на едни от най-скъпите футболисти на Пари Сен Жермен. Стоичков навършва 53 години днес, а в Париж го отведоха професионалните му ангажименти.

Легендарният Христо Стоичков на 53!

Попитан дали сега успява да прави това, което иска, в интервю за „Събуди се” по NOVA, Камата отговори: „Засега успявам и съм много доволен. Правя това, което ми харесва. Когато навърших 50 години казах, че преди съм живял много интензивно.”

„Прекарвам изключително време с футболистите, с които правя интервюта”, сподели още Стоичков, а на въпрос дали сега разбира малко по-добре журналистите, той обясни:

„Аз съм си аз и се се подготвям по малко по-различен начин. Опитах да направя така, че моите въпроси да са малко по-различни. Трябва да знаеш малко и от историята на човека, който интервюирам. Не ме интересува личния живот на хората. Не мога да си позволя да задам въпрос, който не е удобен, защото съм го изживял това.”

„Не изпитвам носталгия. Аз 2003-а година се събудих сутринта, целунах си обувките, с които бях играл предишния мач и казах, че бях до тук”, сподели Христо Стоичков, а за работните си срещи в Париж, той разкри:

„С Джиджи Буфон имах възможността да бъдем в една съблекалня в далечната 1995-а. Винаги си споменаваме нещата, които сме преживяли. Той иска да покаже на младите, че възрастта не играе и на тази възраст може да бъде номер 1. Мбапе каза, че си е поставил една голяма цел. Каза, че един ден иска да вземе Златна топка, както аз през 1994 година.”

„Днес е малко по-специален ден за мен, защото на 7-и имам годишнина от сватбата, а днес рожден ден”, добави Стоичков, а по повод най-скъпият подарък каза, че ще е целувка на внучката му.