Една от най-легендарните фигури в българския футбол Христо Бонев коментира случващото се днес в НДК. Там главни действащи лица са Димитър Бербатов и екипът му, които провеждат алтернативен конгрес на БФС.

„Всички казваме, че футболът е социално явление и трябва веднага да подчертая, че това което става като цяло в държавата ни, а и по света – визирам войната в Украйна, по нищо не се различава от процесите във футбола ни", започна Бонев пред Блиц.

"Не мога да разбера как се стигна до ситуация, в която такива личности като Боби Михайлов и Димитър Бербатов се противопоставят до степен, в която страда целият български футбол. Познавам Боби много добре, бил съм му треньор в националния отбор. Познавам и Бербатов, който подобри рекорда ми по голове за България. Нямам нищо против нито единия, нито другия, но ми е болно, че стигнахме до това разделение“, каза Зума.

„Да ви кажа честно, дори не знаех, че има някакво събиране в НДК. Аз съм далече от тези процеси. Не мога да кажа дали въобще е възможно да се организира конгрес, по този въпрос трябва да се изкаже съдът или прокуратура.

Но мога да заявя категорично, че от тази ситуация никой не печели. Хората, които се стремят да управляват българския футбол, трябва да имат една-единствена цел – да се подобри състоянието на играта у нас. А се случва точно обратното. Искрено съжалявам, че се стига до такива циркове и такива срамни моменти, които отвращават хората и прогонват запалянковците от стадионите.

Единственото, което ме успокоява е, че една голяма личност като футболист, а и като треньор и ръководител в лицето на Георги Иванов, намери точното си място като технически директор на футболния съюз. Аз вярвам в него, защото той се доказа и допринесе много за успеха на любимия ми Локомотив“, заяви още легендарният нападател и треньор.