Защитникът на Левски (София) Хосе Кордоба и неговите съотборници от Панама попаднаха в група С на турнира Копа Америка през 2024, а техни съперници ще бъдат домакините от САЩ, Уругвай и Боливия. Това отреди жребият в Маями.

Кордоба има десет мача в кариерата си за Панама, като за последно игра по 90 минути при победи с 3:0 и 3:1 срещу Коста Рика на четвъртфиналите на турнира КОНКАКАФ Лига на нациите през ноември. Той бе квалификация за Копа Америка.

Халфът на Етър (Велико Търново) Мартин Моран също има мачове за националния тим на Панама, но за последно е играл в контрола с Аржентина на 24 март. Също тогава са и последните мачове на нападателя на ЦСКА-София Майкъл Естрада за Еквадор, който е в група В с Мексико, Венецуела и Ямайка.

Панама ще започне на 23 юни срещу Уругвай на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями. Четири дни по-късно Хосе Кордоба и компания играят срещу САЩ на "Мерцедес-Бенц" в Атланта, а последният съперник в групата е Боливия. Мачът е насрочен за 1 юли на "Експлория" в Орландо.

Защитаващият титлата си отбор на Аржентина ще започне Копа Америка на 20 юни в Атланта срещу победителя от плейофа между Канада и Тринидад и Тобаго. Световните шампиони ще срещнат още Чили в Ню Джърси на 25 юни, като това е повторение на финала от 2016. Аржентина ще затвори мачовете си от група А четири дни по-късно срещу Перу в Маями.

Бразилия оглавява група D, в която са още отборите на Парагвай, Колумбия и победителят от плейофа между Коста Рика и Хондурас.

Група А: Аржентина, Перу, Чили, Канада/Тринидад и Тобаго
Група В: Мексико, Еквадор, Венецуела, Ямайка
Група С: САЩ, Уругвай, Панама, Боливия
Група D: Бразилия, Колумбия, Парагвай, Коста Рика/Хондурас /БТА