Специалистът по спортно право Георги Градев коментира бъдещото издигане на кандидатура за президент на БФС на Емил Костадинов. Градев зададе въпроси как Костадинов ще застане начело на родната футболна централа и как ще се издържа като шеф на БФС. 
 
Прилагаме текста на Георги Градев:
 
Говорих днес с Венци, чийто клуб Славия представлявам вече около 10 год. Казах му, че нито Павел, нито Тервел (от които треперят в БФС поради слуха, че ще се върнат там, което не е вярно засега), нито аз съм част от екипа на Бербатов. Ние сме независими хора, които искат единствено нов правов ред в БФС и просперитет за българския футбол. Също така му казах, че не може да клевети хората така. Когато кандидатът ти за президент на БФС се казва Емил Костадинов, нямаш право да говориш за финансови злоупотреби въобще!
Ако Емил Костадинов спечели изборите, как ще се издържа като президент на БФС? Какво ще работи? Това е обществена, нещатна длъжност (поне беше такава преди да променят Устава преди 7 год.). Ще взима заплата от БФС в размер на 20 000 лв., колкото взимаше предишния президент, ли? Нали частни съдебни изпълнители ще му запорират заплатата още на първия му работен ден заради дълговете му в размер на над €300 000! Защо ни е Костадинов на заплата в БФС? За да му погасяваме задълженията към трети лица ли? Срамно е името на Костадинов да се тиражира редом с това на Бербатов!
Боби, Емо и Данчо, отидете си с чест и достойнство като велики футболисти от славното американско лято. Не бъдете гробокопачите на българския футбол. Спрете да се излагате и да звъните по клубовете да не приемат оставката на Боби. Боби, излез публично и кажи какви са ти намеренията за конгреса. Не се превръщайте в партизани. От вас зависи как ще ви запомнят хората, защото вие вече сте история. Само дето още не го знаете, но скоро ще го разберете!
 
Георги Градев, 27.4.2021 г. ⚽️ 🇧🇬