Бронзовият медалист от САЩ'94 - Петър Александров от десетилетие живее в Швейцария. Понастоящем е треньор в Аарау, но спазва режим заради пандемията от коронавируса. 

"Времето е много хубаво, но гледаме да не излизаме много. Следобяд обаче караме колела с дъщеря ми, която е на 3 години и половина. Тук няма забрана за излизане. Никой не знае кога ще бъде подновено първенството. До 26 април има извънредно положение. Всички тук се надяват първенството да бъде подновено. Всеки един футболист има специална програма за работа. Не следим никого, но те са професионалисти и трябва да изпълняват задачите си. В Швейцария също бяха намалени заплатите. 80% от заплатите се плащат от държавата, а останалите 20% от клубовете", разкрива той.

"Не вярвам да има паника, но ситуацията в Швейцария не е розова. Стремим се спазваме препоръките на лекарите. Гледам българска телевизия, зная какво става в България. Според мен нещата в родината вървят добре", продължава Александров.

"В Швейцария има над 20 хиляди заразени, а в България са около 670. Това говори как се справят в България. Нямам амбиции момчето ми да стане на всяка цена футболист. Той играе в юношите на селото, в което живеем. Той идва на всеки мач на Аарау. Не държа обаче да става футболист. Той трябва да стане футболист заради себе си, а не заради баща си", заяви четвъртият в света пред БНР.