Отборът на Рилски спортист беше наказан да проведе един мач без публика заради инцидентите от срещата с Рилски спортист в 9-ия в Югозападната трета лига. Това реши днес Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС-София.

Гостите от Самоков предоставиха пълно видео, на което се вижда как домакините гонят, бутат, блъскат и удрят рефера от Благоевград Благой Манов в продължение на няколко минути. Също така имаше и няколко човека от публиката, които навлязоха на терена и удариха играча на гостите Петко Петков.

Юношата на ЦСКА и един от перспективните червени таланти от преди няколко години Димитър Маймунков е лишен от състезателни права за една година заради удар в лицето на съдията.

Заради натрупани картони са наказани:
ВЕСЕЛИН БОЯНОВ ВАСЕВ ЦСКА 1948  1 среща
ИВАН ВАСИЛЕВ РЕДОВСКИ БАЛКАН БОТ.  1 среща
ИВАЙЛО ВАЛЕРИЕВ ЦВЕТАНОВ БАЛКАН БОТ.  1 среща
МАРИЯН ГЕОРГИЕВ ЛОВКОВ ПИРИН 1941 РЗ.  1 среща

ПО ДОКЛАД:
- ДК наказва ФК Миньор /Пк./ с имуществена санкция в размер 125 лв. на основание чл. 37 (1), т. 4, а), 1) от Дисциплинарния правилник на БФС.

- ДК наказва ФК Миньор /Пк./ с имуществена санкция в размер 250 лв. на основание чл. 37 (1), т. 22.2, в) от Дисциплинарния правилник на БФС.

- ДК наказва Димитър Маймунков - състезател на Сливнишки герой /Сливн./ със ССП за 1 година /считано от 30.09.2017 г./ на основание чл. 25 от Дисциплинарния правилник на БФС.

- ДК наказва ФК Сливнишки герой /Сливн./ с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 1250 лв. на основание чл. 37 (1), т. 5 от Дисциплинарния правилник на БФС.

- На основание чл. 37 (1), т. 21, а) ДК заменя наложеното на ФК Сливнишки герой /Сливн./ наказание лишаване от домакинство за 1 среща със забрана за игра пред публика и пълно затваряне на ст. Сливнишки герой за 1 среща.

- ДК наказва ФК Сливнишки герой /Сливн./ с имуществена санкция в размер на 750 лв. на основание чл. 36 (1), т. 1, а), предл. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС.