С бляскава церемония бе представен филма "Гунди - легенда за любовта" в Пловдив. Това беше втората официална премиера след тази в София. По жълто-черния килим в зала "Сила" преминаха повечето от актьорите и създателите на филма. Голяма част от филма е сниман в Пловдив, а всички футболни сцени са заснети на стадион "Пловдив".
"Годините подготовка, които вложихме в създаването на филма бяха достатъчни, за да стигнем до тук. Всички кадри бяха внимателно обсъждани и подготвяни. Имахме постоянен контакт с Лита Маркова, тя беше консултант по целия сценарий. Искам да видя оценката на хората, когато филмът излезе и по кината на 18 октомври. За мен беше изключително вълнуващо и да видя оценката на Андрей Аспарухов, защото знаех, че това е филмът, чрез който той ще се запознае със своя баща", каза Павел Иванов, който изигра Гунди.  
 
"Аз очаквах вълнението да не е толкова голямо, колкото на премиерата в София, но сгреших - и сега беше същото. Щастлива съм, че целият екип подходи към мен без снизхождение, показа изключителен професионализъм и ме приеха като равна. Смятам, че това е факторът, който изигра главна в нашата игра. Ходя по мачове и симпатизирам на Левски. Аз искам да ми се случват много смислени проекти като този", заяви актрисата Александра Свиленова, която се превъплъти в съпругата на Гунди - Лита Маркова.
 
Безспорно най-голямото име от актьорския състав във филма е това на Димитър Маринов, който е в ролята на бащата на Гунди. 
 
"Още в самото начало на филма, когато беше премиерата в София, тайно си мислех, че вече съм го гледал и няма какво да ме изненада. Но днес от първия момент до последния аз не спрях да цивря и емоцията взе връх. Този филм не е въпрос за вълнение, а този филм събужда и съвестта. Аз израснах буквално две преки от сградата на Левски-Спартак. Моята осиновителка беше безумна почитателка на Гунди. На моя рожден ден през 1970 ми подариха малка черно-бяла снимка на Гунди, а аз през нощта си я залепих на моя албум и бяха написал "Само Левски и Бате Гунди", а 50 години по-късно аз играя баща му. Аз вярвам в съдбата и поличбата. Гунди ни липсва много, но този вариант беше по-добрият за него", заяви Маринов, който участва във продукцията Зеления път, който получи Оскар за най-добър филм.