Навръх женския празник 8 март, селекционерът на националния отбор по футбол за жени Силвия Радойска и състезателката на „трикольорките“ Полина Ръсина бяха гости на предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

Радойска и Ръсина споделиха впечатлението си от развитието на най-популярния спорт при жените и девойките. Те самите споделиха и какъв път са изминали, за да стигнат досъответните си позиции на треньор и играч на националния отбор.

“От малка се запалих, тогава не беше чак толкова популярен спорт при дамите. Това се разви с годините. Покрай момчетата в квартала играех, после стигнах до националния отбор, а сега съм треньор“.

„Определено интересът се покачва. Момичетата, които тренират с момчета, се доказват по-бързо. Там имат желание да се доказват. Хубавото в момента е, че има много турнири за девойки и момичета. Вече се селектират и по-малки момичета – до 13 и до 15 години, за международни турнири“.

„Още от малка съм обградена само с момчета, братовчеди и така се стекоха нещата. Разбрах по едно време, че съществува женски футбол. Преминах един път с доста отбори, като през тези години бях част от гарнитурите до 19 години, а сега и при жените“.

Още от участието на Радойска и Ръсина в "Домът на футбола" - в прикаченото видео!