Днес е велик ден в историята на Левски. Защото на 4 май преди 80 години е роден най-великият футболист в историята на "сините" - Георги Аспарухов. Специално за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, журналистът Румен Пайташев, който сега е уредник на Музея на Левски, разказа много интересни неща за Гунди. 
 
"За Гунди е казано всичко. Той беше неповторим и уникален футболист, имаше огромно влияние върху хората. Беше феномен за времето си и ако има идеален футболист, това е той - перфектна техника, импровизация, бързина, удари с двата крака, а в играта с глава е един от най-големите в света за всички времена.
 
Щастие е за мен, че доста години успях да го гледам на живо. Никога няма да забравя един мач през 1967 г. с Берое, когато се завърна на терена след дълго отсъствие заради травми. Голяма част от контузиите си той получи в България, в чужбина се отнасяха с респект към него. Мачът с Берое беше от 10.30 сутринта и час по рано от паметника на Васил Левски с баща ми тръгнахме за стадиона. Направи ни впечатление, че тролеят беше полупразен и баща ми помисли, че се е объркал. Попита шофьора и той обясни, че хората са тръгнали за мача в 7 часа, а в 8 било направи страшно.
 
Това беше обаянието на Гунди за хората. Много са бележитите моменти в неговата кариера -  голът на "Уембли, головете срещу ЦСКА, головете с националния отбор във Флоренция. Всичките се помнят завинаги, невероятни моменти.
 
В най-силните му години Милан бе сред отборите, които най-много го искаха. Обещаваха му невероятни неща, но  беше невъзможно тогава. За него великият треньор на Милан - Нерео Роко каза: "Аспарухов е нападателят на моите мечти.
 
Гунди има огромен принос за една от най-сладките титли на Левски - през 1965 г. отборът стана шампион след 12 г. пауза", спомня си Румен Пайташев. 
 
Гледайте целия разказ за Аспарухов - във видеото