Зад проекта Арда Кърджали стоят сериозни хора. В предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT гостуваха президентът на клуба Петър Пешев, спортният директор на клуба Емил Кременлиев и треньорът Елин Топузаков. За мечтите на клуба, за целите и настоящето пред Арда.

"След като проведох разговори с ръководството, видях нивото на организация, спрях се на този избор. Когато ръководството е зад теб, ние сме в началото на нашия път
"Селектираните момчета са всеотдайни, направихме един колектив, една сплав, не сме постигнали нищо до този момент, в средата сме, представянето на тима е изцяло на тях. Стремя се във всеки един компонент да изглеждаме добре, вкарали сме 49 или 53 гола, допуснали сме само 3, работим и в двете фази, и в атака, и в защита. Играем с четирима бранители, спрямо противника определяме и атакуващата схема", коментира Топузаков.

"Ще има осветление, работи се и по тартановата писта, изграждане на терени, видеонаблюдение ще бъде изградено, ще се работи и с детско-юношеската школа", доълни той.

"Дори на първата тренировка имаше хора, които не вярваха, в това, което се пишеше. Благодаря на феновете, на мачовете идват около 4000 души, заформя се и агитка", каза още треньорът на Арда.

"Старая се, не само Левски, наблюдавам мачове от Първа и Втора лига, като треньор това ми дава професионално обогатяване. При Делио Роси има затягане на защитата, Левски не е атрактивен за момента, без да правя оценка на колега, той има поглед за това как да изглежда Левски, има и плейофи нищо не се знае", добави той.

"За момента съм треньор на Арда и това ме интересува, винаги ще гледам Левски, не обичам да си правя планове в живота, това е моята работа в момента, няма невъзнаграден труд. След време, нищо не се знае, Левски ме е направил човек, дал ми е много, към Левски съм благосклонно настроен, бих работил за Левски", коментира Топузаков по темата Левски.

"Доминираме в мачовете. Работя така, както и когато бях в Левски, имам си свои методи, видял към някои неща и от други треньори, не искам да копирам никой, имам поле за изява, отдаден съм на Арда. Преди 4 месеца това беше един зародиш, а сега нещата са в развитие", коментира още треньорът на лидера в Югоизточната Трета лига.

"Бюджетът ни е добър за Трета лига, не зная другите отбори с какви бюджети са, ние си гледаме нашия, каквото е поискано от спортно-техническия щаб сме им го предоставили, до края на годината се надяваме на 95 % всичко да е готово, искаме да сме готови и за по-горните нива. При участие във Втора лига, то и бюджетът ни ще е по-различен. Ние сме си Арда, Лудогорец си е Лудогорец", заяви президентът на тима Петър Пешев.

"Познавам се с хората, които развиват този проект от много години, ще го разберете и вие този проект, като дойдох тук, хубав град, хубави хора, доволен съм. Каквито са условията в Левски, такива са и тук, първо е футболът, мислиш и живееш само заради футбола. Мечтите са ни много големи, хората създали този проект са сериозни хора, догодина се надяваме да сме във Втора лига", коментира спортният директор Емил Кременлиев.