Добри са последните новини за състоянието на легендата на Левски Наско Сираков, който в четвъртък бе приет в болница по спешност със съмнения за микроинсулт. Към този момент състоянието на Сираков е стабилизирано и той се чувства „доста по-добре“ като почти сигурно в неговия случай не става дума за инсулт.

„Твърдо мога да кажа, че е стабилизирано. Той е спокоен, има мъничко оплаквания, прекара съвсем спокойно нощта. Чувства се доста по-добре“, заяви пред Нова телевизия доцент Росен Калпачки, който е началник Клиника „Нервни болести“ към болница „Света Анна“, в която е настанен Сираков.

„Малко главоболие, малко световъртеж. Вчера е приет по спешност със силно главоболие, остър световъртеж, невъзможност да стои, невъзможност да ходи, неприятни. Това са оплаквания, които могат да срутят и най-силния човек. Свързани с усещанията ни за равновесие, местоположение, неприятно е.“

„В подобен случай изчакваме мъничко преди да поставим по-тежки диагнози. Могат да се дължат на много заболявания. Критични са първите 24 часа. Почти със сигурност мога да кажа, че при него няма инсулт, продължаваме да го наблюдаваме. Може да се дължи както на разстройство на кръвообръщението, физическа, психическа преумора, доста са причините, заради които можем да получим подобна тежка вестибуларна криза“, обясни лекарят, според който на този етап по-скоро се изключва диагнозата микроинсулт.

А какво предстои за легендарния нападател? „Още мъничко изследвания предстоят. Основните са направени, всички би трябвало да са спокойни за неговото здраве и разбира се, лечението, което е тягостно, няколко дни, трябва да е спокоен, неподвижен, на тъмно. Ще остане в болницата толкова, колкото е необходимо, за да си тръгне здрав.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS