При огромен интерес премина представянето на книгата на Димитър Бербатов "По моя начин" в родния му Благоевград. Той няма намерение да играе в роден клуб, а ще помага на футбола в Благоевград с книгата си, защото я смята за истинска школа за младите футболисти.

"Сигурно хората си мислят, че аз мога да хвана топката от едната врата и да я вкарам в другата, а когато това не се случи, защо не се случва. Ходи обяснявай, няма угодия на всички", коментира Бербатов.

Нападателят коментира и думите на капитана на националния отбор Ивелин Попов, че трябва да има нов Димитър Бербатов във футбола.

"Ще дойде моментът, когато ще имаме не само и голмайстор, и плеймейкър, и добри защитници, в момента момчетата имат един добър и балансиран отбор, и явно атмосферата в отбора е много добра, гледам ги, подкрепям ги, както и повечето хора предполагам, само това мога да направя", коментира той.

"Трябва да съм готов, да съм се изучил, когато дойде моментът, то той ще ми покаже, имам желанието, ще видим само кога", коментира Бербатов дали ще продължи във футбола като мениджър.