Бившият национал Цанко Цветанов коментира пред медиите ситуацията в българския футбол и трусовете в БФС, както и шансовете на националния отбор в баражите за Евро 2020.
 
"Етър има добри шансове да запази мястото си в елита. Вярваме, че Петко Петков е точният човек за треньор на отбора, защото е доказал, че може да работи с млади играчи. Няма как да се развият, ако не им се дава шанс. Правят го в Черно море и Славия, донякъде и в Левски заради налагането на Станислав Иванов. Българският футбол трябва да приеме модела за "производител на футболисти", какъвто има в холандския футбол", смята Цветанов. 
 
Според него този сезон първенството е доста по-интересно и оспорвано.
 
"Лудогорец все още има най-добрите играчи, но показва отстъпление. Изненадващо за мен под нивото се представи ЦСКА. Левски подобри организацията на играта си. Най-голямата изненада е Локомотив Пловдив - играят добър футбол", обясни Цанко.
 
Той коментира и трусовете в БФС тази есен.
 
"Вярвате ли, че един човек може да бъде проблемът за българския футбол? Не мисля, че проблемът е само в Борислав Михайлов. Българският футболен съюз не е туристическа организация, която само да организира мачовете на националния отбор. БФС трябваше да намери начин за изготвяне на стратегия със собствениците на клубове. Има един голям проблем - собствениците на клубове. Друг проблем сме ние треньорите. Мой колега ми каза, че не дава шанс на младите, защото старите играчи се сърдили. Младежкият национален отбор има добри резултати, за играта и стила обаче имам колеблива оценка", каза още дясната ръка на Станимир Стоилов.
 
Цветанов коментира и шансовете на националния отбор в баражите за Евро 2020.
 
"Ще се радвам много, ако успеем да се класираме на европейското първенство. Унгария и евентуално Исландия са малко по-добри от нас, ние все още изоставаме. В тези две страни е инвестирано много във футболната инфраструктура. Ние не знам какво сме правили и как сме го правили... Като видите нивата на Славия, или нивата на Локомотив Пловдив ... ако това са нови терени, значи някой си е оставил ръцете там. Не виждам какво толкова страшно може да има за нас на Евро 2020 - важното е, че България ще бъде на картата. В Западна Европа на шега са ме питали дали още играем ние, сегашните български футболисти не са тема на разговор в топ страните. Това е видно, ние нямаме играчи в някое от водещите първенства. Едно време се бяхме изградили в България, имахме нивото да играе в такива първенства. В България има таланти, не може да няма. Проблемът е, че не ги развиваме, ако ги открием", завърши Цветанов.