Томи Томов от Айтос е прочел и архивирал цялата спортна преса, излязла през последните три десетилетия. Запаленият спортен привърженик допусна Румен Бахов от “Пълен абсурд” по NOVA в дома си, за да му покаже как съхранява всички тези издания в тристайния си апартамент.

Томи Томов е горд притежател на всички броеве на спортните вестници, отпечатани в България от 1 януари 1982 година насам.

В гардероба, под масата, над масата, на дивана, навсякъде където е възможно ще намерите вестници, грижливо подредени в кашони и на сухо място, за да запазят своята цялост.

„Едната стая е пълна, това е целият тристаен апартамент, който е пълен с вестниците. Всичко съм напълнил със спортни вестници, подредено по години и броеве. Всички секции, гардеробът, на масата, всичко ще прибера в кашони”, разказва Томи Томов за сутрешния блок на NOVA.

Не само вестниците, всички спортни списания също могат да бъдат открити в дома му в Айтос.

„Написаното остава. За мен вестникът е нещо, което остава в годините, като един архив. Не бих ви посъветвал да започвате. Умиране има, прекъсване няма. Или събираш, или въобще не го правиш. Ще продължавам да поддържам тази колекция, докато имам физическа възможност за това”, допълни още Томов.