В навечерието на най-светлите празници легендата на българския футбол Христо Стоичков има още един повод за честване - на 20 декември се навършват точно 25 години от паметната вечер в Париж, когато за пръв път българин получи Златната топка. Това е най-големият индивидуален трофей във футбола и Стоичков и до днес е единственият ѝ български кавалер.

Личния си празник легендарният футболист избра да сподели не само със семейството си, но и с всички свои почитатели и приятели. На 22 декември от 16 до 19 ч. в SkyCity Mall Камата ще раздава автографи върху своята биография "Христо Стоичков. Историята". 

"Този трофей не е само мой. Той е на всички, които са ми помагали и подкрепяли през годините", разказа Стоичков при срещите си с почитатели по време на продължилото повече от седмица лятно турне. По време на обиколката си неуморният герой от Мондиал '94 раздаде над 50 000 автографа.

Само преди дни той беше и в Габрово, където връчи лично грамоти на най-изявените млади шампиони на града от международни и държавни първенства през 2019 г. Стоичков не пропуска да уважи и сънародниците ни отвъд границите на България. След успешни представяния на биографията му в Лондон, Чикаго, Торонто и Варшава, се подготвя и мащабно събитие в Барселона.