Че Христо Стоичков е голямо име и едно от най-разпознаваемите български такива за пореден път се доказа след шоуто "50 години номер 8". Камата беше приветстван бурно от 40 хил. по трибуните на "Васил Левски", но отзвукът от това зрелище надхвърли далеч пределите на България. 

Стоичков събра цяла плеяда от бивши, а и някои настоящи, звезди на световния футбол. Но всички медии по света му отдадоха заслуженото внимание за това, което предложи на хилядите по трибуните. 

Издания буквално от цял свят отразиха мача на Камата. И по-близки - от Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Испания, Италия, Франция, Германия, Англия, и по-далечни - от Аржентина и Мексико до Виетнам и Индонезия, отразиха със суперлативи зрелището на "Васил Левски". 

Всяко едно издание намери отправната точка заради някоя от звездите, който е местен кадър или се е подвизавал в местен шампионат, но всички отразиха големия повод - юбилея на Стоичков. Така, дори близо 15 години след като окачи обувките на пирона, Камата отново е в заглавията по света.