България разгроми Оман с 9:0 в последния си мач от груповата фаза на Световното първенство по минифутбол в Рас Ал Хайма, ОАЕ. "Лъвовете" завършват групата си с пълен актив от точки и на първо място, след победите в предните два мача срещу Черна Гора (3:0) и Япония (3:0). На 1/8-финал българите може да играят срещу Англия, Франция или Словакия.


България поведе в 7-ата минута. Николай Маринов бе на точното място след центриране отляво, за да открие резултата с хубав изстрел в долния ляв ъгъл на вратата.

Само три минути след това Веско Филипов бе близо до това да удвои преднината на "лъвовете", но противниковият страж успя да излезе напред и да спаси. 

В 12-ата минута Спас Милушев отбеляза за 2:0 след добра комбинация с Денис Иванов, който му подаде на далечната греда, а Милушев нямаше как да сбърка на опразнена врата.

Даниел Нестеров стигна до опасно центриране на далечната греда в 20-ата минута. Ударът му с глава обаче не намери целта. Само минута след това Денис Иванов стигна до топка в наказателното поле и с мощен шут с десния крак я прати в мрежата за 3:0.

В 23-ата минута още едно попадение добави Васил Гуджев с неспасяем изстрел в долния десен ъгъл на вратата. Минута след това отново той бе замесен в нов гол, този път с асистенция. Той намери Мирослав Кайряков, който направи резултата 5:0 в края на първата част.

"Лъвовете" изпълниха пряк свободен удар в 33-ата минута, намерен бе Любомир Ганчев, който пусна остър пас към Мирослав Кайряков. Той обаче не успя да засче на далечната греда. Минута след това пък Димитър Александров също се разписа.

Две минути Николай Маринов стреля от въздуха, но изпълнението му не бе точно. В 39-ата минута Васил Гуджев прати центриране към Ангел Рахов, който обаче не успя да нанесе добър удар с глава, само секунди по-късно обаче Рахов вкара.

В 45-ата минута Николай Маринов пусна страхотен извеждащ пас отдясно и намери Димитър Александров, който от движение изпрати топката покрай стража на Оман за 8:0. Само 120 секунди след това Александров успя да оформи и хеттрика си. 

FT България - Оман 9:0

1:0 Николай Маринов 7'

2:0 Спас Милушев 12'

3:0 Денис Иванов 21'

4:0 Васил Гуджев 23'

5:0 Ангел Рахов 25'

6:0 Димитър Александров 34'

7:0 Ангел Рахов 40'

8:0 Димитър Александров 45'

9:0 Димитър Александров 47'