Ботев Пловдив спечели Суперкупата на България след като победи Лудогорец със 6:5 след изпълнение на дузпи (в редовното време 1:1). В редовното време Неделев се разписа от пряк свободен удар през първата част, а в 47-ата минута Вандерсон изравни, за да се стигне и до дузпите, където пловдивчани спечелиха като показаха по-точен мерник.

Ботев откри резултата с отлично изпълнен пряк свободен удар още в 16-ата минута, когато Неделев се разписа с отличен шут от 25 метра. Нарушението беше отсъдено за опасна игра на Дяков срещу Тасев. Лудогорец отвърна като ужилен и до почивката на 3 пъти гредите бяха верен помощник на Даниел Кайзер.

В 29-ата минута Марселиньо натресе гредата, а минута по-късно и Анисе направи същото упражнение.

Бризола и Натанаел се сблъскаха до страничната линия, а съдията им извади жълти картони в 38-ата минута на срещата.

До почивката Кешеру пропусна изгодни положения, а в добавеното време на първата част Анисе стреля, кълбото се удари в румънския нападател и пак тресна гредата. В 47-ата минута Вандерсон изравни резултата, след като получи перфектен пас с гърди от Кешеру и се разписа.

Лудогорец продължи да мачка съперника си по терена, но след 70-ата минута се поумори, а Ботев това и чакаше,  за да се стигне до дузпите.

При тях по-точен мерник показаха "канарчетата" и грабнаха трофея, Марселиньо пропусна още първата дузпа за Лудогорец. За Ботев точни бяха Балтанов, Виана, Генев, Бризола и Димов. За Лудогорец точни бяха Вандерсон, Натанаел, Анисе и Моци. Така в рамките на няколко месеца Ботев надиграва Лудогорец и след Купата, взе и Суперкупата.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Лудогорец: Броун, Натанаел, Сисиньо, Моци, Пластун, Анисе, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан, Кешеру 
Ботев: Кайзер, Панов, Димов, Генев, Марин, Юсеин, Бризола, Балтанов, Неделев, Тасев, Виана

Съдия: Станислав Тодоров