Босовете на Локомотив София Иван Василев и Валентин Николов обявиха пълно доверие в старши треньора на тима Тони Велков.

До напрежението в тима се стигна след слабата игра на отбора в неделя срещу Надежда Доброславци, независимо от победата с 2:0.

Тогава Иван Василев дори намекна, че не е изключено да се стигне до раздяла с Велков

“Засега си остава (Тони Велков), той не е махан. Дали ще изгоня Тони Велков? Това са несериозни неща”, заяви Иван Василев.

“Ако има нещо, аз ще го кажа директно в очите. Ние сме доволни от неговата работа. Оттам той си решава. “

“Надявам се да гледаме в една посока, засега поне гледаме. Няма проблем. В крайна сметка не сме в А група или в туй наречената Висша лига, за да има някакъв глобален проблем. Стараем си да решаваме проблемите и да вървим напред. Поели сме по много труден път.

Гледаме в една посока и трябва да вървим напред, други проблеми не виждам. Няма никакви проблеми между нас.”

“Това е нашата визия. Това е А окръжна, не можем да привлечем някакви футболисти за А окръжна, дори с пари. Засега разчитаме на нашия кадри, на наши момчета, които са дошли от любов към фланелката. Благодарен съм на тези момчета.”

“Стараем се със собствени средства да направим добро място хората да идват на стадиона и да се радват, да се радват и най-вече техните деца.”

“За Висшата лига, ако намерим спонсори и отговаряме на условията, с удоволствие ще се включим, защото там е мястото на Локомотив.”

Такова бе мнението и на Валентин Николов: „Типично както се случва в България, след един по-неубедителен мач се търси треньорска смяна. Това изобщо не е било на дневен ред. Тони Велков има кредит на доверие, не е имало такъв въпрос.”

“Получи се игра на думи, от контекста, на която бе изкаран този вариант за треньорската смяна.”

“Това, което казваме от един месец, ние имаме най-добрият треньор в България, на който вярваме безрезервно. Както ние, така и той сме супер взискателни. Имаше много фактори, които попречих и не позволиха на състезателите да покажат добра игра.”

“Ние не сме хората, които идваме да излеем един камион с пари. Нашите цели са да успеем да менажираме клуба по такъв начин, че след години да се издържа сам“, допълни Василев.