Президентът на БФС – Борислав Михайлов, обяви на конгреса на футболната ни централа основните точки в програмата си за следващите четири години. Михайлов хвърли светлина върху нещата, за които той и ръководството на управленския орган ще работят.

„Ще разработим детайлен път на състезателя и ще създадем платформи за дигитална комуникация, за да създадем най-добри условия за свободен достъп до масовия футбол. Ще стартираме и програма за клубна категоризация на БФС, с която ще стимулираме клубовете да предоставят висококачествена организация за състезатели, треньори и доброволци“, започна Михайлов.

„Път на таланта и националния отбор – ще разработим и внедрим национална игрова философия и ще се фокусираме върху треньорското образование, за да върнем отборите на традиционната им висока позиция“.

LAP.bg
25 снимки

„Инфраструктура – ще инвестираме в съществуващите обекти и ще работим за нови такива. Ще направим национален регистър и инфраструктурна карта за устойчиво развитие на футбола“.

„Женски футбол – целта е футболът да се превърне в отборен спорт №1 при жените. Трябва да работим върху административен капацитет и треньорско образование“.

„С изготвянето на този документ, заявяваме намерението си да отговорим на високото ниво и изискванията на УЕФА. Ние сме един от първите участници във Футболни федерации на бъдещето. Убеден съм, че с усърдната ни работа, тези цели ще бъдат реализирани“, завърши Михайлов.