Борислав Михайлов официално подаде оставка като президент на БФС. Това съобщи лично той след извънредния Изпълком на родния футболен съюз, който се проведе на Националната база в Бояна. Припомняме, че Михайлов ръководи футбола у нас от 2005-а година, като това е втората му оставка след тази след мача с Англия през 2019-а година.

startphoto.bg
44 снимки

"Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия. Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех. Всичко от нашия футболен съюз е изпълнение. Ние сме изцяло дигитализирани", стартира бившият вратар пред журналистите в Бояна.

„Именно заради всички усилия, които полагаме за по-високо ниво работим така. От завръщането ми насам от 2 години са въведени в ескплоатация 19 терена и откриваме още 3 до края на годината. Организационната структура на БФС беше направена от млади хора. Всички проблеми щяха да се решат, ако не бяхме удушник за родното общество. Благодаря за работата в името на футбола, макар и в ненормални условия. Няма да отговарям на въпроси, имаме оставката ми, която е благодарение и на вас. Нито 1 клуб не ми е искал оставката, а мен те ме избират. Когато говорихме събранието, че те ме избират не футболните хора, а делегатите. Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно и те избират президентът на БФС. Аз пожелавам да не се намесвате на следващия президент на БФС. Радвам се, че ме държахте във форма“, каза Михайлов.