Президентът на БФС Борислав Михайлов говори пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание за протеста около двубоя между "лъвовете" и Унгария. 

"Вчера изпратихме цялата хронология и сте запознати всички. Цялата комуникация идва от сведения от компетентните органи в България, от фейсбук страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 фенове от крайнодесни фракции от Унгария. БФС няма как да знае какви са заплахите като футболен съюз. Затова има компетентни органи и изпратени писма", отговори Михайлов на първия въпрос, касаещ защо централата не е запознала предварително футболната общественост за комуникацията на централата със СДВР и УЕФА за изместване на двубоя между България и Унгария.

Снимки: БТА / BTA
18 снимки

Последва изявление на Борислав Михайлов, което той прочете пред комисията. В него той отново отрече БФС да поеме отговорност за кървавия протест миналия четвъртък.

"Уважавана г-жо председател, уважаема комисия! Благодаря ви, че отново имам възможността да изясня хронологията по организация на двубоя с Унгария. Ние носим отговорност на стадиона, но не и извън него. Недопустимо е да се търси отговорност от нас за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. Футболният съюз не може да се превърне в изкупителна жертва".

"УЕФА наказва за нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество с цел прекратяване на мача. Организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички служители. Свастиките не са толкова опасни, защото ще ни накажат с глоба. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи", продължи Михайлов.