„Това, което и днес ни се представи от двамата мои опоненти е продължение на това, което се случи в последните месеци. Продължение на една доста долнопробна, клеветническа кампания по адрес на футболния съюз и неговите членове”, заяви Борислав Михайлов на Конгреса на БФС.

„Тъй като винаги съм вярвал, че нашето футболно семейство е вече на друго ниво и съзнателно прецених да не отговарям, а по-добре да си вършим работата, защото вие ще ни оценявате по свършената работа, а не по приказките. Няма как да стигнеш до целта, ако по пътя спираш да хвърлиш камък срещу всяко лаещо куче”, каза още Михайлов и продължи:

„Вие отлично знаете какво сме свършили заедно през последните четири години. Буквално преди броени дни завършихме два важни проекта. Предупредителните доклади от УЕФА намаляха драстично.”

„Почти всичко, заложено като цел се изпълни. На първо място продължаваме да работим за детско-юношеския футбол. Знам, че няма човек, който да не се вълнува от националните отбори. Общата ни болка е представянето на представителния тим. Благодаря на селекционера Петър Хубчув за сериозната и отговорна работа. Благодаря ви искрено за съвместната работа през последните 4 години. Надявам се да продължим да работим заедно”, добави още Боби Михайлов.