Президентът на БФС Борислав Михайлов, който оттегли оставката си на 28 април, е уволнил дисциплинарно председателя на Областния съвет на футболната централа в Бургас Калоян Панайотов. Причината за това е неспазване на устава и превишаване на правомощията от Панайотов, който в края на април бе забъркан в разпространяването на декларации против свикване на Общо събрание на Съюза. Заради случая в БФС била организирана вътрешна проверка, която довела до освобождаването на Панайотов още в началото на месеца.

Интересното е, че Панайотов бе назначен на поста през юли 2020 година, но не успя да се задържи на него и година. На негово място е назначен бившият рефер Димитър Костов. Последните години той бе шеф на футболните рефери в Бургаско, а също така и директор на спортното училище.

При завръщането си Михайлов заяви пред медиите, че ще направи сериозни промени в структурата на БФС, тъй като за 18 месеца извън футбола е забелязал много неща, които не функционират добре.

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф"!
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.