Бившият национал Илиан Мицански стана баща за втори път, след като годеницата му Жанет отново го дари с дъщеря, която ще се казва Емили. Малката красавица, която проплака в столична болница, е с перфектни мерки - 53 см и 3,700 кг. Най-щастлива е каката Дариа (3,5 г.), която няма търпение бебето да се прибере вкъщи.  
 
Нападателят, който прекрати кариерата си през 2020 г., разкри, че е отпразнувал радостното събитие със свои бивши съотборници от националния отбор.
 
„Бяхме с Бодуров, Занев, Манолев и други мои приятели. В Сандански направихме едно хубаво македонско събиране. Вече почваме да остаряваме и само една вечер празнувахме. Когато се родиха първите ни деца, купоните бяха по три вечери. Всички имаме момичета, само Занев е изключение - има и момче. Но големите футболисти сме с дъщери, цаяви с усмивка 38-годишният Мицански, който може да се похвали, че с националната фланелка се разписвал срещу Италия и Нидерландия.
 
След приключването на футболната си кариера той се занимава с бизнес. Заедно с брат си са представители за България на германска марка за спортна екипировка. Обличат няколко отбора у нас, сред които елитният Хебър. През лятото пък е в Гърция, където развива семейния хотел.
 
Любопитното е, че Мицански е последният българин с гол в Бундеслигата. През ноември 2010 г. започналият кариерата си в Пирин (Бл) играч се разписа за Кайзерслаутерн при равенството 3:3 срещу Щутгарт.