Бившият национал Здравко Лазаров призна пред „Мач Телеграф“, че е потресен от гледките, които телевизиите показват след земетресението в югоизточна част. Той живя три години в най-големия от тежко засегнатите градове Газиантеп от 2003 до 2006 година. За местния отбор Електрическата има 87 мача и 36 гола и стана помогна на отбора за едно от най-предните класирания в историята си – четвъртото място през 2004 г.

„Много ми е мъчно. Ужасна трагедия. Газиантеп е хубав град, със старинна и нова част. Живеех в апартамент в новия град близо до парка. Прекарах страхотно време там и сега е наистина потресаващо да гледам как рухват сгради и каква трагедия изживява целия регион“, коментира Лазаров пред вестник „Мач Телеграф“ от родния Септември, където в момента живее и се възстановява от травма на ръката.

“Не съм се чувал с никого от Газиантеп след земетресението. Повечето от по-близките ми познати в Турция сега живеят около Истанбул. Тази трагедия обаче предизвиква съпричастност в цялата страна, а и по цял свят. Направо не ми се мисли какво им е в момента на хората в Газиантеп. Кадрите по телевизиите и в интернет са покъртителни, но това е природата. Сигурен съм, че в Турция обаче ще намерят сили да преодолеят и това“, каза още Лазаров.