Кризата, до която води пандемията от коронавирус, ще принуди отборите да заложат на продукти от своите школи, смята бившият футболист на Левски и ЦСКА Викторио Павлов. Той е убеден, че това може да повлияе добре върху развитието на българския футбол. 
 
"Младите футболисти ще получат огромен шанс да пробият в родните грандове и само от тях зависи дали ще го използват. И другите отбори ще заложат на юноши, макар че едва ли са готови за това. Със сигурност са на по-ниско ниво от необходимото и това ще се отрази на нивото на футбола", каза Павлов пред Канал 3.
 
Бившият национал добави, че форсираната подготовка, която футболистите ще проведат след завръщането си на терена и сгъстената програма от срещи може да доведат до доста контузии.   
"Две седмици са твърде малко за мачове в продължение на месец и то в сгъстен цикъл. Опасявам се, че ще има много травми, което е притеснително", добави Павлов, който е бивш треньор в школата на Левски. 
 
Той призна, че не одобрява срещите да се играят при закрити врата.
 
"Футбол без публика е неприемлив за мен, хората трябва да са на стадиона, но последната дума е на медицинските лица. Безопасността е най-важна, затова трябва да приемем всяко решение", каза още Викторио Павлов.