Двама футболисти на четвъртодивизонния ЦСКА 1948 пострадаха вчера по време на приятелския мач между тима и Спортист, която се игра в Своге. Играчите Герман Петров и Радослав Димитров бяха нападнати от местни фенове, които опитали да повредят клубния автобус на столичани.

По информация на админстративния директор на ЦСКА 1948 около 10-12 души наобиколили возилото преди края на срещата, когато са били забелязани от двамата футболисти. Заради приятелския характер на двубоя – завършис с успех 4:0 за гостите – на стадиона не е имало полиция. Петров и Димитров опитали да спрат нападателите, които отвърнали с насилие. Герман Петров е с мозъчно сътресение след случката, докато Димитров е получил медицинска помощ заради счупен нос.

„Към 80-ата минута на мача се разигра действието. Фенове на Спортист, които присъстваха на стадиона, част от тях с екипировка на Левски, повредиха нашия рейс и започнаха да пукат гуми. Две от нашите момчета – Герман Петров и Радослав Димитров са видели ситуацията и отишли до возилото“, разказа Емил Коцев.

„Бяха приети в болница. Двамата минаха на скенер и са в добро състояние. Нашите играчи са опитали спрат феновете, а в това време нашият шофьор звъни на полицията. Организацията на мача беше перфектна, но нямаше полицейска охрана, тъй като това беше приятелска среща.“

Случката имала и продължение, тъй като агитката на ЦСКА 1948 организирала хайка и издирила други двама от извършителите. В интернет се появи клипче с тях, в което феновете на „червените“ ги карат да се извинят на пострадалите играчи.

„Част от феновете на ЦСКА 1948, които присъстваха на срещата, са хванали извършителите и са ги накарали да се извинят. Нямам представа дали е имало сблъсъци, не съм видял дали е имало такива“, коментира още Коцев.

„Полицията дойде сравнително бързо, след петнайсетина минути пристигнаха. Бяха задържани от извършителите. 10-12 души бяха тези, които бяха наобиколили рейса“, завърши той.