От днес, 10 февруари, БФС стартира най-мащабното проучване сред всички заинтересовани страни от футболната пирамида у нас. Във връзка с изготвянето на стратегически план за развитието на футбола ни, както и със съвместния проект на БФС и УЕФА „Футболни федерации на бъдещето“,централата ще се допита до всички участници във футболните процеси – клубове, школи и академии, треньори, състезатели, съдии, деятели, синдикати, представители на медиите и на местните и държавни органи, към футболни агенти и организирани фен групи, които ще имат възможност да изразят мнението си и да посочат конкретни идеи за разрешаване на съществуващи казуси в съответната сфера.

Целта на анкетата е да бъде събрана актуална информация, въз основа на която да бъде разработен възможно най-ефективен модел за развитието на българския футбол в средносрочен и дългосрочен план.

Крайният срок за участие на заинтересованите страни е 21 февруари, а след него БФС и експерти от Националната спортна академия „Васил Левски“ ще анализират резултатите и ще ги представят пред футболната общественост.