На официална церемония днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и вицепрезидентът Емил Костадинов откриха новия тренировъчен миникомплекс по футбол в град Аксаково.

Обектът се състои от 3 минифутболни игрища с изкуствена трева с общ размер 75/45 метра, като допълнително са изградени ограда около терените, осветление и постройки – офис, съблекални, лекарски кабинет и склад. Инвестицията за комплекса е в размер на 700 000 лева без ДДС, като финансирането е по програмата на ФИФА - Forward 2.0, спечелена от БФС.

На игрищата ще тренират детски, юношески и девически отбори от Аксаково и Варна и ще се провеждат турнири, организирани от Българския футболен съюз.

NOVA
17 снимки

„Много съм щастлив, че успяхме да зарадваме жителите на този традиционно футболен край и в частност децата. Българският футболен съюз винаги е работил с мисъл за популяризирането на играта чрез изграждане на най-висококачествени условия и този миникомплекс е поредният пример за успешната ни и последователна работа“, заяви Борислав Михайлов.

От своя страна кметът на Аксаково благодари на БФС за реализирането на проекта и подчерта, че подобни инициативи демонстрират силната социалната функция на спорта и в частност на футбола.

Само преди 2 седмици Българският футболен съюз откри модерен миникомплекс в гр. Видин, а преди месец бе направена първа копка на подобен терен в град Пещера. От 2018-а година насам БФС реализира 13 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена на територията на цялата страна. Още 7 пълноразмерни игрища са в процес на изграждане и предстоят да бъдат въведени в експлоатация.