Един от основните приоритети в стратегическия план на Българския футболен съюз – пълната дигитализация на футбола, реализира нова стъпка в развитието си. От 1 октомври т.г. в администрацията на Българския футболен съюз бе въведена система за електронно деловодство, която включва целия документооборот на структурите на федерацията. Нововъведението ще улесни работата на всички нива в администрацията на съюза и ще даде възможност за по-лесно съхранение на цялата документация, което на свой ред е предпоставка за още по-голяма прозрачност и отчетност в работата на централата.

Интеграцията на електронното деловодство бе анонсирана по време на заседанието на Изпълнителния комитет на 29 септември в присъствието на членовете на Обществения съвет към Съюза, които бяха лично поканени от президента Борислав Михайлов да бъдат част от дискусията по вземането на важни решения за българския футбол. Всички те изразиха единодушната си подкрепа към стремежа за постоянно модернизиране и развитие на процесите в системата на футболния съюз.

Само преди по-малко от 2 месеца процесът по дигитализация обхвана и най-ниските дивизии на аматьорския футбол чрез въвеждането на електронното първенство в Четвърта и Пета дивизия при мъжете, както и зоналните и областните първенства в детско-юношеския футбол. Системата на Българския футболен съюз е изцяло интегрирана с тези на УЕФА и ФИФА, като всички процеси се отразяват в реално време. България е сред пионерите в дигитализацията на футболния процес в Европа, за което получава отлични оценки от международните си партньори.