Българският футболен съюз представи иновативна методика, целяща развитие на футболния интелект у вратарите. В специално разработения филм за технологията, се изброяват многото положителни функции на Brain training.

"Ерата на вратаря, който защитава вратата и играе само в наказателното поле е бъзвъзвратно отминала...Модерният вратар е играещият вратар, чиято зона на действие е практически целият терен", се казва във видеото на футболната ни централа.

На тренировките с технологията се виждат двама от вратарите на националния отбор - Георги Георгиев и Николай Михайлов, както и Иван Дюлгеров,  изпълняващи различни занятия под диктовката на своите треньори.

Основната цел е тренировка на мозъка чрез координационни упражнения едновременно за ръце, крака и тяло, като така се увеличава работният потенциал на мозъка.

Подобрява се периферното зрение, футболния интелект и зрителния визуализатор (способността за определяне на скорост и разстояние), бързината на нервните импулси, намалява се и времето за реакция на вратарите.