Днес 67-и рожден ден празнува членът на Изпълнителния комитет на БФС Валентин Михов.

14 снимки

Един от най-изтъкнатите ни футболни функционери е роден на 18 януари 1954 г. Започва футболния си път в детско-юношеската школа на ЦСКА. Играе за Академик Свищов до 1978 г. и успява да спечели промоция за "А" група.

През 1991 г. е избран за президент на клуба от "Българска армия", а от 1993 г. до 1994 г. оглавява и Българския футболен съюз. По време на неговия мандат в централата българският национален отбор се класира на световното първенство в САЩ през 1994 г., където постига най-големия успех в историята си - четвърто място.

От 1996 до 2010 г. е президент на Професионалната футболна лига. Между 2007 и 2011 г. е член на Борда на директорите на Европейската професионална футболна лига. От началото на 2018 г. е член на Изпълнителния комитет на БФС.

Носител на най-високото държавно отличие - орден "Стара планина", за изключителен принос в областта на физическото възпитание и спорта.

Българският футболен съюз честити празника на Валентин Михов и му желае здраве и още много професионални и лични успехи!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.