БФС поздрави легендата на ЦСКА Георги Велинов за рождения му ден. Днес бившият вратар навършва 63 години.
 
Ето какво написа официалният сайт на футболната ни централа:
 
"Днес 63 години навършва легендата на ЦСКА Георги Велинов. Бившият национален вратар е роден на 5 октомври 1957 г. в Русе, а кариерата си стартира в местния Дунав, преди да премине в Черно море (Варна). През 1978-а подписва с ЦСКА и прекарва девет години при "червените", за които записва 221 мача за първенство и печели пет шампионски титли и четири Купи на България. Следва трансфер в Португалия, където Велинов играе последователно за Брага (13 мача), Атлетико (Лисабон) и Елваш. През сезон 1990/91 облича екипа на Сливен, а на следващата година се завръща в ЦСКА и добавя една шампионска титла и една Купа на България във визитката си. Кариерата си Джони, както го наричат запалянковците, приключва с кратки престои в Славия, Сливен и Ботев (Нови пазар).
 
За националния отбор на България Велинов дебютира през 1979-а и изиграва общо 33 срещи. През 1981-а е избран за Футболист на годината на страната.
 
След края на състезателната си кариера работи като треньор на Локомотив (Русе), а впоследствие изпълнява различни спортно-технически и административни функции в ЦСКА.
 
Българският футболен съюз честити празника на Георги Велинов и му желае здраве и късмет!"