Днес 40 години навършва бившият български национал Емил Гъргоров-Бадема. От БФС поздравиха техничаря, който доскоро играеше за Витоша Бистрица. 
 
Ето какво написаха в сайта на футболната ни централа:
 
"Гъргоров е роден на 15 февруари 1981 г. в София. Юноша на Локомотив (София). За „железничарите“ изиграва 66 мача и вкарва 13 гола в „А“ група, а през 2002 г. е привлечен в ЦСКА. До 2006 г. с екипа на „червените“ печели два пъти шампионската титла на България и веднъж националната купа. Трансфериран е в Страсбург, за който записва 51 мача и 6 попадения във френската лига. През пролетта на 2008 г. е преотстъпен на ЦСКА и отново става шампион с армейския тим. През 2010 г. подписва с румънския Университатя (Крайова), но малко след това отново облича фланелката на ЦСКА. Между 2011 и 2013 г. е футболист на Лудогорец (Разград), с който печели две шампионски титли и Купата на България. След това за трети път играе на стадион „Българска армия“.
 
Следва кратък престой в Китай, преди да се завърне в родното първенство с екипите на Локомотив (София), Локомотив (Пловдив), Берое, ЦСКА 1948 и Витоша (Бистрица). През 2020-а техничарят официално слага край на състезателната си кариера.
 
За националния тим на България Гъргоров записва 22 мача и 3 гола.
 
Българският футболен съюз честити празника на Емил Гъргоров и му желае здраве, лични и професионални успехи!"