Изпълкомът на БФС одобри и даде съгласие за сключване на договор с Нова Броудкастинг груп за телевизионно излъчване на двубоите от държавното първенство по футбол за жени. Мачовете ще бъдат излъчвани по канала NOVA SPORT, като всяка неделя от 11.00 ч. ще се дава по един двубой от шампионата. Феновете на женския футбол вече набюдаваха първите две срещи в тв ефир.  
 
Освен това БФС сключи договор и с компанията "Емирейтс" за следващите 5 г. Според контракта във футболната централа ще постъпват по 150 000 лв. без ДДС за първите три години, и по 200 000 за останалите две. 

"Такова предложение за женския футбол постъпва за първи път в БФС. Ако се появят спонсори, ще делим приходите 50 на 50 с Емирейтс. Сега осигуряваме на клубовете всичко необходимо - екипи, топки, пособия, съдии, делегати, лекари, пътувания. От следващия сезон отборите ще получават пари от БФС за всичко необходимо, както и за разходи по мачовете", обясни членът на Изпълкома на БФС Румен Вълков.
 
Той разкри още, че националният женски отбор ще се включи в квалификациите на УЕФА през 2022 г. След двете загубати от Франция с 0:10 и 0:14 през 2013 г. в БФС взеха решение да извадят държавният ни тим от участие в евромачове.
 
"Всеобщо е мнението, че имаме напредък и доказателството е, че УЕФА ни потупа по рамото за развитието на женското направление", каза още Вълков.