Треньорът на Берое 2004 Радостин Александров ще бъде на стаж в академията на Манчестър Сити. Той ще проследи работата при групите, които са близки до тази, която води – U16/U15 и U14 като се запознае от близо с тренировъчния им процес, качествата и нивото на играчите в тези възрасти. Престоят на младият специалист започва от 5 декември и ще продължи до 14 декември.

В академията на „гражданите“ Радостин Александров ще има възможността да научи новите изисквания и наложената методика от мениджъра на първия отбор Пеп Гуардиола към по-малките, който записва рекордно представяне със Сити във втория си сезон начело на клуба.

Вече втора година академията на Манчестър Сити работи с препоръките и насоките наложени от един от най-успешните треньори в съвременния футбол, а треньорът от ДЮШ на Берое ще може да се запознае обстойно с тях. След престоя си в Манчестър, Радостин ще гостува на друга продуктивна и именита академия – тази на Нотингам Форест.

Там той ще има пълен достъп до всичко, което му представлява интерес във възрастите между U12 и U16 – от тренировъчен процес, до тестове, методика, планиране, анализи и в детайли ще може да се запознае с работата на различните звена в Академията на двукратните европейски шампиони. Освен тренировките, наставникът на „Берое“ 2004 ще наблюдава и мачове на академиите на Манчестър Юнайтед, Бирмингам и Нотингам Форест.

Това е поредна специализация за Александров, като в началото на годината той пътува за Гана, за да се запознае с футболната обстановка там и да даде насоки и препоръки в една от проспериращите футболни академии в африканската страна.

През лятото пък той бе на едноседмичен престой в Лестър, където бе заедно с двама от своите футболисти от отбора на Берое 2004 – Монир Ал Бадарин и Красимир Тодоров и проследи работата в академията на „лисиците“ при отборите на U14 и U13.

През годината младият специалист бе на курс за Кондиционен треньор към Българската треньорска школа по футбол и бе на обучение в Гърция, където заедно със своя колега от ДЮШ на Берое Иван Желев, се явиха на второто ниво на най-добрата програма за техническо развитие в света – „Coerver“.

В предишни години Александров е посещавал академиите на Бирмингам, Лестър, Уест Бромич Албион, Рединг и Нюкясъл. Треньорът е в ДЮШ на Берое от март 2015 г. като в момента е треньор на родените през 2004 г.

От поемането на този набор, отборът има 41 победи в 41 срещи в Областните първенства, като тази серия продължава близо 2 години и датира от времето, когато отборът се състезаваше още на Футбол 9.

Този сезон момчетата на младият наставник са на първо място в Областното първенство при една година по-големите с пълен актив от точки и продължават да подобряват рекордното си постижение.