Димитър Бербатов стартира кампанията си за президент на БФС от Пловдив. Той се срещна днес с привържениците на местните Локомотив, Ботев, Спартак и Марица. След това бе приет и от кмета на града Здравко Димитров.

Рекордьорът по голове в националния отбор проведе на стадион "Марица" срещата си с представители на футболните клубове от града и областта. Той бе посрещнат с "добре дошъл" на стадиона на родния тим на великия Христо Стоичков.

Димитър Бербатов заяви, че напълно нормално да провежда среща с футболните хора в страната. Той иска да се запознае на място с проблемите им. За него било много важно да чуе от тях какво мислят за промените в най-популярната игра и ако искат да има такива, нека да го покажат с гласуването си на предстоящия конгрес на БФС. Той им представи своята програма за развитието на футбола у нас, ако бъде избран за президент на БФС.

Димитър Бербатов ще продължи със срещите си в страната в следващите дни.

"Аз съм тук заради подкрепата от местните клубове. Както казах вече тръгваме да обикаляме, ще говорим с отборите, надявам се да дойдат всички, за да чуят какво имам да им кажа", поясни бившият футболист на Тотнъм и Манчестър Юнайтед, който е провел среща и с фенове на Ботев Пловдив.