Извънреден конгрес на БФС на 21 септември. Това си постави за цел Димитър Бербатов, който е кандидат за президентския пост на централата, съобщава NOVA.

Бербатов продължи обиколката из страната със среща с около 50 представители на клубове от Югозапада на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Според него конгрес трябва да се проведе най-късно през есента, защото ако бъде оставен за зимата това може да доведе до непрекъснатото му отлагане във времето.

Антон Узунов
35 снимки

За да бъде свикан Извънреден конгрес са нужни подписите на 1/3 от клубовете, като екипът на Бербатов вече работи за събирането им. 

"Промяната е тук и трябва да се случи. Показвам аз и моят екип уважението, което е напълно нормално, към отборите, идвайки лично. Те знаците са тук. В крайна сметка промяната е неизбежна. Човек трябва да има някакъв морал, доблест. Когато виждаш, че нещата не стават, наистина не стават, в един момент трябва да вдигнеш ръката, да признаеш, да се извиниш, мъже сме всички и да дадеш път на другите. В крайна сметка, прав си, власт не се дава, властта се взима. Затова ние ще направим така, че да я вземем по нормалния, коректен и законов път, за да донесем тази промяна", коментира Бербатов.