Той е Димитър Бербатов. Завърна се в България, след като изтече договора му за игра в Индия. В ексклузивно интервю за „Събуди се” по NOVA разказва с какво се занимава сега и очаква ли край на кариерата си.

Големият ни футболист споделя, че не е забравил откъде е тръгнал и още помни как в интерната, с останалите момчета, са събирали трохи, за да си направят филия. Заради всички трудности, през които е преминал, казва, че сега се опитва да помага на талантливи деца чрез фондацията си. Тя съществува вече 10 години.

„Горд съм от това, което се случва с фондацията. Уча се на много неща от децата”, споделя Бербатов.

Той определя играта си в английския гранд Манчестър Юнайтед като „наградата за всичко”. Но признава, че все още не иска футболнат му кариера да приключва.

Бербатов направи много експресивно изказване затова как човек се чувства като попадне при „червените дяволи:

„Като видиш Гигс, Роналдо, Рууни и Скоулс, получаваш ерекция.“

„Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще свърши. Но никой футболист не е готов за това. Когато приключиш с футбола, малка част от теб умира”, казва Бербатов.

Той сподели и подробности за личния си живот. Не крие, че децата му умеят да го манипулират, а той можел да им се сърди за не повече от няколко минути.

Цялото интервю на Лора Крумова с Димитър Бербатов гледайте във видеото.