Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов излезе с официален коментар по темата с преминалия доста бурно във вторник извънреден конгрес на централата. На своята интернет-платформата си той обясни, че трябва да има балотаж, тъй като един глас не стига на Борислав Михайлов за победа на първи тур, според Устава на организацията.

Lap.bg
46 снимки

Публикуваме текста от страницата на Димитър Бербатов във "Фейсбук" без редакторска намеса:

"242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения". 

Антон Узунов
88 снимки

Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати! На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола! В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва

"Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати". Изборът е нелигитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж! Сега на ход е съдът!"

Антон Узунов
57 снимки


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.