Българската легенда Димитър Бербатов продължава обиколката си из страната, за да се среща с представители на клубовете и да разговаря с тях относно наболелите теми във футбола ни. Днес бившият нападател на Манчестър Юнайтед сподели идеите си пред софийските клубове, а след това отговори на въпроси на медиите. 

На срещата, провела се на стадион "Българска Армия", присъстваха само двама представители на професионални клубове - Пламен Марков от ЦСКА и Кристиян Добрев от Септември София. 

"Това, което споделям на хората, съм го казал и на всички други. Проблемите се препокриват. Става добър диалог. Аз съм далеч от мисълта, че знам всичко, бих искал да взема нещо, да открадна, да ми предложат нещо. Но за да разбера техните проблеми, те трябва да ми ги кажат", заяви Бербатов. 

"Ние си работим по план, раздаваме декларациите, но после никой да не идва да ми говори за футбол, ако не избере промяната." 

52 снимки

"Дали е подценяване, или не, не знам. Аз не мога да си преведа всъщност какво значи "Не съм таргет". Няма проблем, всеки си има право на мнение и да вижда нещата, както той си прецени. Щом така е казано, значи човекът не знае какво да каже и се измъква по този начин", допълни Бербатов. 

"Сега е лесно, като виждаш, че си опрян към стената и искаш да правиш нещо. Но се съмнявам, че ще тръгнат да го правят." 

"Хората не знаят какъв инат съм. Затова съм успял. Сега е ново поприще, различни трудности. Целта ми е да дам "оръжията" на хората, а те да си направят избора. Няма да има проблем да си продължа по моя път. Аз съм брутално откровен. Ние не сме близки, не сме приятели, но това не означава, че няма да съм коректен." 

"Аз винаги съм си оптимист, дори когато знам, че нещата не са както трябва. Как беше - готви се за война и очаквай мир", допълни Бербатов. 

"За момента с нищо не сме по-различни от предишното поколение. Не сме доволни. Сега идваме ние - нещо се случва, всички отново чакат промяната, но каква е гаранцията, че ние няма да сме като тях? Няма гаранция. Но ще го разберем само ако тръгнем да правим нещо", завърши легендата. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.