Димитър Бербатов се присъедини към протестиращите фенове на ЦСКА пред базата на БФС в Бояна и говори относно днешния си разпит в ГДНП и конгреса, при който 76 клуба го избраха за президент на футболната ни централа.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед направи паралел между ситуацията в момента в битката за Българския футболен съюз и припомни подобен развой на събитията в Гърция.

„Моят екип ми каза да дойдем, за да покажем отношение. Това, което се случи с изключването е несправедливо. Както юридически, така и морално. Дисциплинарната комисия няма правомощия да наказва. Битка вече се води юридически. Всеки има правото да изрази несъгласие, разбира се, в рамките на закона. Аз и моят екип няма как да не бъдем съпричастни към тези изключени клубове. Няма значение Левски, ЦСКА, Ботев Пд, Локо Пд. Големия става голям, когато подаде ръка на малкия“, започна бившият нападател.

LAP.bg
69 снимки

„От ЦСКА се чувстват засегнати заради техния делегат. Ако Левски беше тук щяха да дойда и при тях. Ходих в ГДНП заради наш сигнал отпреди време. Става въпрос за репресии срещу клубовете. Четох разни неща, но истината е, че конгресът е напълно законен. Не съм си представял, че ще идвам на протест пред БФС. Щом се стига дотук – ситуацията не е добра. Това са крайни мерки. Не е начинът просто, но обстоятелства, принудени сме. Ако бездействаме, ще има още 16 години без промяна. Аз не казвам, че аз съм промяната. Ако има и друг човек с идеи и екип, нека заповяда да премерим сили. Онзи ден клубове протестираха в Бургас, Перник, Сливен. Не трябав само в БФС да мислим защо сме в това положение“, продължи той.

„Борислав Михайлов е вписан през 2018-а. Сега нас трябва да впишат, а не него, тъй като конгресът от октомври е нелегитимен. За последен път казвам, че уставът и законът гласят, че този конгрес е законен. Просто само тези 76 клуба успяха да влязат в срок. БФС може да реши да обжалва и да се спре вписването, и се получава един омагьосан кръг“.

Антон Узунов
33 снимки

„Те нямат право да наказват, тъй като не са вписани официално. ДК може да налага наказания свързани с футболните срещи. Вече има нов Изпълком, но ситуацията е абсурдна. Не сме вписани и не работим официално. Ситуацията напомня тази в Гърция. Министърът на спорта е отговорил на ФИФА и УЕФА. Надявам се ФИФА да заеме точна и ясна позиция. Няма как да ме измори тази кауза. На моменти просто се чудя какво да обясня, защотоситуацията е абсурдна. Журналисти от чужбина звънят, за да ме питат какво става. Аз се чудя как да го представя от добър ъгъл, но май няма такъв“, завърши рекордьорът по голове с националната фланелка.