Наставникът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков взе участие в благотворителния мач на Благой Георгиев, който е в помощ на две момичета с тежки двигателни проблеми. Легендата на българския футбол похвали инициативата на бившия национал и прикани тези събития да се отразяват в публичното пространство.

54 снимки

„Когато има причина, която е много благородна и социална, ние, публичните личности задължително трябва да се включваме, защото това е възпитание за бъдещите поколения. Всеки има понякога нужда от помощ. Чувстваме се задължени да присъстваме на тези мероприятия", започна той.

"След като сме постигнали нещо в професионалния си живот, сме задължени да даваме пример за поколенията и хората, които идват след нас, защото така се създава едно ново общество и така се помага на всички, които имат нужда", убеден е Балъков.

„В България сме много негативно настроена нация. Надявам се да се променим колкото се може по-бързо. Такива неща като сега, които се правят, Благо Георгиев, което направи, те трябва да се отразяват в публичното пространство, за да има неща, които да са позитивни", допълни още четвъртият в света.